El Centre a
Ràdio Desvern

Espai del Centre tots els dilluns de
12 a 12.15 a càrrec de la presidenta Maria Quintana.
Meteo
de
Sant
Just
 
BENVINGUTS A LA PÀGINA WEB DEL
CENTRE D'ESTUDIS SANTJUSTENCS
ACTIVITATS I INFORMACIONS
ASSEMBLEA GENERAL SOCIS

Assemblea General Ordinària 2015

Divendres 29 de gener de 2016
a les 19 h.
a la Sala Isidor Cònsul de Can Ginestar

CASTELLS CATALANS.CAT
El Centre d'Estudis Santjustencs acull un grup de socis, amics i simpatitzants que realitzen visites a castells, torres i cases fortes des de primers de 2006. El seu propòsit, a més de passar-ho bé, és recollir informació gràfica i escrita. L'any 2011 van crear el web Castellscatalans.cat i un Blog on podeu trobar informació sobre els castells visitats.
MISCEL·LÀNIA XIX
 

El 24 de març va tenir lloc a l'Ateneu la presentació de la Miscel·lània XIX: La història de 50 dones de la primera meitat del s.XX. Una gran part de les protagonistes acompanyades de familiars van omplir la sala en homenatge a les dones santjustenques.
Foto Laia Coma.

MUSEU VIRTUAL
Informem que hem afegit 3 noves fitxes i actualment tenim penjats 356 objectes dels 380 documentats d'una llista oberta de 423 elements en estudi. A la imatge de dalt, grafit de la cantonada Rambla/Major. Us animem a visitar els darrers elements incorporats i la resta dels existents des de l'enllaç Museu Virtual
JUNTA DIRECTIVA 2015
El divendres 30 de gener de 2015  es va celebrar l'Assemblea General Ordinària 2014 del Centre d'Estudis Santjustencs, on es va aprovar per unanimitat la composició de la nova Junta Directiva de l'entitat que reproduïm:

Presidenta: Maria Quintana i Cortès
Vicepresidenta: Palmira Badell i Farigola
Secretari: Vicenç Duran i Subirana
Tresorera: Berta Quintana i Cortès
Vocal : Pere Aceitón i Marín
Vocal: Miquel Almela i Casanova
Vocal: Francesc Blasco i Urpinell
Vocal : Pilar Domínguez i Lázaro
Vocal: Antoni Fumadó i Garcia
Vocal: Josefina Modolell i Ribalta

INFORMACIONS DIVERSES
EL CENTRE A FACEBOOK
 

El Centre d'Estudis Santjustencs ja disposa de pàgina a la xarxa social Facebook. Esperem que us "agradi " a tots els socis, amics i simpatitzants.

EL CENTRE AL WEB DEL RACÓ
 

WEB DE RACÓ.CAT

El web de les Revistes Catalanes amb accés obert, és el lloc on es pengen les Miscel·lànies d'Estudis Santjustencs, on les podeu trobar i consultar.
Informació sobre l'accés

EL VÍDEO DELS 25 ANYS
Ja teniu a Youtube el vídeo dels 25 anys del nostre Centre d'Estudis. Premeu la imatge per accedir-hi.

 

ACTIVITATS I RECERQUES
ESCOLES NÚRIA
Setembre 2015. El 6 de setembre de 2015, dos centenars d'antics alumnes de les Escoles Núria es van concentrar davant l'edifici de l'escola atenent la crida per fer una sessió fotogràfica. Properament es comunicarà l'enllaç on estaran penjades totes les fotos de la sessió. Gràcies a tots per la vostre assistència i al fotògraf Lluís Tarrés.
Àlbum de fotos
VISITA CULTURAL A HORTA
Juny 2015. Del 15 al 17 de juny de 2015, va tenir lloc la sortida cultural a Horta de Sant Joan, amb diferents rutes turístiques per l'entorn, com per exemple el Convent de Sant Salvador d'Horta de Sant Joan. Foto Francesc Blasco.
VISITA A SANT PAU
 

Grup de socis i simpatitzants del Centre d'Estudis Santjustencs durant la visita cultural que van realitzar el 30 de maig al recinte modernista de Sant Pau a Barcelona.

Foto: guia del recinte, càmara fotogràfica de F.Blasco (premeu-la)

CURS D'ARQUEOLOGIA
Abril 2015. Alumnes del curs d'Arqueologia organitzat pel CES de visita a la cova de Can Sadurní a Begues. Foto de Juli Ochoa.
PRESENTACIÓ DE LLIBRE
Abril 2015. El 21 d'abril, en col·laboració amb l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu, Josep Pich Mitjana va presentar al Ateneu el llibre Les llums s'apaguen a tot Europa, on l'historiador ens va mostrar un món convuls just a punt del gran esclat que suposarà la I Guerra Mundial amb una elevada quantitat de recursos gràfics de l'època que converteixen aquest llibre en un document molt interessant per aproximar-se a un període crucial de la història del món.
DIADA DE SANT JORDI 2015
Abril 2015. Membres i exmembres de junta supervisant la paradeta del CES al jardins de Can Ginestar durant la celebració de la Diada de Sant Jordi el 19 d'abril de 2015. Nombrosos socis i simpatitzants han recollit la Miscel·lània XIX (50 dones) i han demanat informació de la propera Sortida Cultural a Horta de Sant Joan del 15 al 17 de juny de 2015. Foto de Jordi Cunties.
DIA MUNDIAL DE LA POESIA
Març 2015. El passat divendres 20 de març, un centenar de persones vam celebrar a l'Ateneu el Dia Mundial de la Poesia, i entre altres poetes internacionals es va retre un homenatge a l'Ovidi Montllor i Mengual, el qual com a mínim va estar tres vegades a Sant Just Desvern. Foto de Ll.Ramban.